MARDİN / DERİK - SUBAŞI İMAM HATİP ORTAOKULU

SUBAŞI İMAM HATİP ORTAOKULU

Subaşı Köyü/Derik/Mardin
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir Din Öğretimi Anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. HEDEFLERİMİZ; Dini asıl kaynaklardan yola çıkarak ortaya koyan ve yorumlayan, Dinin birleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışan, düşünen, sorgulayan, inancını aklı ile bütünleştiren, yapıcı eleştirilere ve farklı görüşlere saygı duyan, yeni gelişmelere açık olan, bilimsel görüş ve anlayış kazanmış, bilgilerini mesleki alanda kullanma yollarını öğrenen, bütün dinlere objektif bir gözle bakabilen, çalışkan, mesleğine bağlı, yurdun her yerinde seve seve hizmete hazır, insanlığı, insanları seven ve anlayan; her şeyden önce eğitici kimliği olduğu bilincine sahip, güvenilir bir meslek adamı, yüksek öğretime, hem kendi alanına hem de diğer bölümlere öğrenci yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Normal (Tekli)
KÖMÜRLÜ KALORİFER
İngilizce-Arapça
Ulaşım
ULAŞIM MARDİN/DERİK VE ŞANLIURFA/VİRANŞEHİR İLÇELERİNDEN ÖZEL ARAÇLARLA SAĞLANMAKTADIR.
Servis Bulunmuyor.
Yerleşim Yeri
İLÇENİN VE KÖYÜN İKLİMİ KARASAL İKLİM ETKİ ALANI İÇERİSİNDEDİR.EKONOMİSİ TARIM VE HAYVANCILIĞA DAYANMAKTADIR.KÖYÜN KÜRTÇE ADI ZOOK OLUP GENELLİKLE BU İSİMLE BİLİNMEKTEDİR.
İL MERKEZİNE 109 KM UZAKLIKTADIR. İLÇE MERKEZİNE 34 KM UZAKLIKTADIR.
4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI
Taşımalı Eğitim yapılmaktadır.